Verras ons met jouw blik op de werkelijkheid

Ranking

  1. Bert Hadders - 22
  2. Isabel van Dijk - 20
  3. Chrissie57 - 18
  4. Nellie Werner - 15
  5. Clytemnestra - 7
  6. Paul van Capelleveen - 4

Het is het jaar 2393. We bekijken de wereld door de ogen van een postapocalyptisch wezen. Veel kennis is verloren gegaan, waardoor we ons verbazen over de dingen om ons heen. Bij alles vragen we ons af: wat zou het kunnen zijn?

Het spel bestaat uit twee onderdelen: “Het Ding Verstopt” & “Het Ding Dichtbij”. Bij “Het Ding Verstopt” gaat het om zes foto’s die ergens in het centrum van Arnhem zijn verstopt. Aan jou de opdracht om de foto’s te vinden en er een zo leuk mogelijke tekst bij te verzinnen. Denk: Wat zou het ding op de foto kunnen zijn, gezien door de ogen van een postapocalyptisch wezen? Bij “Het Ding Dichtbij” aan jou de opdracht om zelf een ding uit jouw omgeving te fotograferen, waarbij je duidelijk maakt (door hoe je het fotografeert, of door het onderschrift dat je het meegeeft) hoe het ding/voorwerp zou worden gebruikt volgens de postapocalypt?

Het spel duurt vijf weken: van za 14 aug t/m vr 17 sep. Wekelijks kiest een jury per onderdeel (NB Bij “Het Ding Verstopt” worden alle zes foto’s gezien als een los onderdeel!) de leukste inzending. Deze worden beloond met een vrijkaartje voor de voorstelling EINDLAND van Theatergroep Echo. De punten van de verschillende onderdelen worden bij elkaar opgeteld, en de winnaar daarvan wordt beloond met de EINDLAND AWARD! Als op miraculeuze wijze de ranking aan het eind van het spel een gelijke stand oplevert, dan bepaalt de jury de winnaar.

EINDLAND: The Game hebben we ontwikkeld met spellenmaker Niels Pieterse, kunstenaar en illustrator Petra Bouwens, fotograaf Juuke Schoorl, spellenkoning Richard Janssen (Spelkwartier) en webbouwer Rutger Kroon. Geïnspireerd door het fotodagboek van Paul van der Laan.